Vermeulen: ‘Ajax kent veel problemen met hooliganisme’

De KNVB-bekerfinale van gisteren (zondag) zal niet alleen de geschiedenis ingaan als een historische zege voor PEC Zwolle. Er zal ook nog lang worden nagepraat over het ‘vuurwerkincident’.

De finale, die gisteren de beste kijkcijfers kon overleggen – volgens SKO keken liefst 2.487.000 mensen naar de wedstrijd, werd al vroeg ontsierd door Ajax-fans die tot tweemaal toe vuurwerk op het veld gooiden.

Verslaggever Arno Vermeulen riep in Studio Voetbal gisteravond op tot harde maatregelen tegen de Amsterdamse club. “Ajax kent dit seizoen wel veel problemen met hooliganisme. Ze hadden problemen met Celtic, problemen bij Barcelona, problemen met Cambuur. Ajax moet uitkijken dat het niet helemaal terug naar af gaat”, waarschuwt Vermeulen.

“Ze moeten echt een plan maken hoe ze dit kunnen beteugelen”, luidde zijn advies. Volgens Vermeulen maakte Edwin van der Sar met zijn toesprak tijdens de wedstrijd in ieder geval een goed begin. “Door te zeggen dat je je club naar de klote brengt, spreek je de taal van de supporters. Hij deed dat heel erg goed.”


Het vuurwerk vliegt in het rond in het strafschopgebied van Kenneth Vermeer


Tekst: Elfvoetbal

Related posts