Schöne schaamt zich diep: ‘Dit is een blamage, dit is echt Ajax-onwaardig’

Lasse Schöne speelde dit seizoen vaak een doorslaggevende rol bij Ajax, maar in de bekerfinale tegen PEC Zwolle kon ook de Deens international zich zondag niet onderscheiden. Zijn ploeg werd met 5-1 vernederd en Schöne schaamt zich diep over dat resultaat, laat hij weten aan het ANP.

“Verliezen wil je nooit. Zeker niet zo’n wedstrijd, maar zeker ook niet met zo’n uitslag.” De Ajacieden kwamen via Ricardo van Rhijn nog wel vroeg op voorsprong, maar daarna gooiden hun eigen fans vuurwerk op het veld en werd de wedstrijd gestaakt. Die onderbreking wilde Schöne niet als excuus aanvoeren. “Maar het leek wel of de scherpte weg was bij ons. Elke kans van PEC was ook een goal, zo leek het wel. Ze waren erg effectief.”

“Dit is een blamage. Dit is echt Ajax-onwaardig”, vervolgt de Deen. “Zwolle was op alle fronten beter. Ze waren feller, wonnen bijna alle duels. In de rust hadden we nog een klein beetje hoop dat we terug konden komen. Als zij er vier konden maken, dan moesten wij dat ook kunnen. Maar in de tweede helft werd het meteen 5-1. Dat doet wel iets met je.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts