‘Misschien dat Frank de Boer nu elders zijn uitdaging ziet’

Frank de Boer had zijn zinnen gezet op de dubbel, maar na de ontluisterende 5-1 nederlaag van zondag in de bekerfinale tegen PEC Zwolle zit er nog ‘slechts’ een vierde landstitel in voor de trainer van Ajax. Het is de vraag of De Boer de KNVB Beker nog wint als coach van de Amsterdammers.

Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, is de kans groot dat de oud-verdediger over een paar weken bekend zal maken dat hij afscheid neemt van zijn club. Aanleiding hiervoor zouden de verloren bekerfinale kunnen zijn en de commotie die ontstond, nadat door Ajax-fans op het veld gegooid vuurwerk er tijdens de eindstrijd tegen PEC tot tweemaal toe leidde dat het duel gestaakt werd.

“Wat kan hij nu verder nog winnen?”, stelt de journalist. “Misschien dat hij nu wel elders zijn uitdaging ziet.” De Boer volgde Martin Jol op in het seizoen 2010/11 en leidde zijn elftal direct naar het kampioenschap in de Eredivisie. Titel twee en drie volgden, terwijl Ajax bij Heracles voor de vierde maal op rij kampioen kan worden. “Hij kan overwinteren in de Champions League, maar als er een goede uitdaging langskomt dan denk ik dat hij toehapt.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts