Ajax B1 winnaar Aegon Future Cup (Incl. video)

Ajax heeft voor de derde keer in vijf jaar de Aegon Future Cup gewonnen. In de finale was het team van Saïd Ouaali overtuigend met 2-1 te sterk voor Liverpool. De Engelsen waren in de groepsfase nog met 2-0 te sterk geweest voor Ajax, maar nu waren de rollen omgedraaid.

Ajax kende een uitstekende eerste minuten tegen Liverpool met heel veel druk op het Engelse goal en kansen voor Darren Sidoel en Donny van de Beek. Toch bleek de tactiek van de Engelsen – Ajax laten komen en zelf gevaarlijk worden met snelle uitvallen – het meest effectief in de eerste helft. Oluwaseyi Ojo (naast Harry Wilson één van de uitblinkers bij Liverpool) werkte na vijf minuten de 1-0 binnen. Daarna bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Ajax was dominant, maar Liverpool kreeg met hun snelle aanvallers de beste kansen.

Na rust bleef Ajax de druk opvoeren. Een schot van Abdel Nouri werd van dichtbij geblokt, even later raakte de bal na een scrimmage de Engelse lat. In de 46ste minuut was het dan toch raak via een schitterende aanval. Nouri stuurde Vaclav Cerny weg, die het overzicht behield en Adham El Idrissi van dichtbij liet binnen schieten. In de slotfase werd Ezra Walia ingebracht en kreeg Ajax nog wat meer lengte voorin. Door het jagen van de Ajax-spits belandde de bal via een speler van Liverpool in het doel.