Van der Sar was woest: ‘Het kwam uit mijn hart, dit kan niet door de beugel’

Een woeste Edwin van der Sar maande de supporters van Ajax zondagavond tot kalmte, nadat een deel van de aanhang tot tweemaal toe vuurwerk op het veld van De Kuip gooide. “Kappen met deze shit”, foeterde de commercieel directeur onder meer. Zijn woorden kwamen recht uit het hart, zegt Van der Sar na afloop.

“Ik heb niet van een briefje voorgelezen, maar het kwam uit mijn hart”, verzekert de ex-keeper volgens de NOS. “Ik was echt heel boos. Dit gedrag kan niet door de beugel. Wat er nu gaat gebeuren? Ik heb geen idee. Maar het moet niet zo zijn dat de wedstrijd in Almelo ook verpest wordt”, doelt Van der Sar op de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo van aankomende weekeinde.

In gesprek met het ANP zegt de directeur verder dat hij niet begrijpt waar het gedrag van de eigen fans vandaan komt. “We zijn met z’n allen heel hard aan het werk bij deze club. De supporters reizen ons ook van heinde en verre achterna en dan gedraag je je zo. Onbegrijpelijk.” Na de onderbrekingen werd een 0-1 voorsprong weggegeven tegen PEC Zwolle en verloor men uiteindelijk afgetekend met 5-1.


Edwin van der Sar komt de eigen aanhang tot de orde roepen


Tekst: Soccernews

Related posts