De Boer niet gewild, Klopp mag niet weg’

Voor het eerst sinds lange tijd kent FC Barcelona weer de klappen van de zweep. In één week verspeelde de club de Champions League, de Copa del Rey en misschien ook wel de titel.

In Spanje wordt bijna niet meer getwijfeld over het feit dat trainer Gerardo Martino na dit seizoen op straat wordt gezet. El Mundo Deportivo komt zaterdag met vier kandidaten die in beeld zijn om de 51-jarige Argentijn af te lossen in Catalonië. Luis Enrique is de favoriet, maar ook Frank de Boer, Paco Jémez en Ernesto Valverde worden genoemd. In een enquête krijgt De Boer slechts vijf procent van de stemmen. Ook Marca hield een enquête. Jürgen Klopp kreeg dertig procent van de stemmen van de lezers van die krant. Josep Guardiola eindigde met twintig procent op de tweede plaats.

Klopp, die sinds de zomer van 2008 bij Borussia Dortmund werkt, reageerde zaterdag op de geruchten over een eventuele overstap. “Niemand moet zich zorgen maken. We zijn allemaal nog steeds een beetje verliefd op deze club en op de manier waarop de dingen hier worden gedaan.” Directeur Hans-Joachim Watzke beaamde in een interview met Welt am Sonntag dat Klopp niet naar FC Barcelona vertrekt. “Ik sluit uit dat Jürgen eerder weggaat.”

NOS-correspondent Edwin Winkels verwacht niet dat het De Boer wordt. “Als ze hem contracteren, dan halen ze Johan Cruijff binnen. En dat is het laatste wat ze willen. Cruijff heeft de laatste tijd weer flinke kritiek op het bestuur en dat blokkeert een eventuele komst van De Boer behoorlijk.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts