De Boer: ‘Ik heb het nog niet nodig, maar natuurlijk wil je dat, ooit’

Frank de Boer ziet bij Ajax nog altijd uitdagingen waar hij van kan genieten, ook al staat hij op het punt om de vierde landstitel op rij te veroveren. Zo hoopt de coach zondag zijn eerste KNVB-Beker te winnen, ten koste van PEC Zwolle. De Boer geniet ervan om voetballers daadwerkelijk beter te maken en dat is ook de reden waarom hij zich bij Ajax zo goed op zijn plaats voelt.

“Ik voel me daar echt goed bij”, zegt De Boer in het Algemeen Dagblad. “Of de absolute top mij past, valt gewoon nog niet te zeggen. Dat moet je ervaren. Meemaken.” De oefenmeester heeft nog geen nieuwe uitdaging nodig. “Nee, nog niet. Natuurlijk wil je dat, ooit, maar dat moment is er nog niet.”

Hoewel Ajax in eigen land al jaren de dans leidt, blijft succes in Europa achterwege. Het bereiken van de knock out-fase van de Champions League blijkt keer op keer niet haalbaar. “Er komt een moment dat wij die volgende ronde Champions League wél halen. In zes wedstrijden waren we vierenhalf keer beter dan de tegenstander. Voor AC Milan en Celtic deden we absoluut niet onder.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts