‘Ajax en psv strijden met Engelse grootmachten om ‘nieuwe Dzeko’

Het grootste talent van Bosnië en Herzegovina, de zeventienjarige Amer Gojak, speelt met ingang van komend seizoen wellicht voor Ajax of psv. Volgens Het Nieuwsblad zijn er veel kapers op de kust voor de aanvallende middenvelder van Zeljeznicar Sarajevo. Ook Manchester United, Manchester City en Chelsea hebben de naam van de tiener al enige tijd genoteerd.

In voetbalminnend Bosnië en Herzegovina heeft men hoge verwachtingen van Gojak, die als ‘de nieuwe Edin Dzeko’ door het leven gaat. De twee hebben alvast één iets met elkaar gemeen: Gojak werd net als zijn befaamde landgenoot opgeleid bij Zeljeznicar Sarajevo, waar hij de doelpuntenrecords van de nu aanvaller van Manchester City uit de annalen verdrijft.

AA Gent en Stoke City, dat Gojak een contractvoorstel deed van twee seizoenen, hopen eveneens op de komst van het toptalent. Met Ervin Zukanovic, Bosnisch international, en Armin Cerimagic, gewezen Bosnisch jeugdinternational, heeft de Belgische club in elk geval een goede naam in de Balkan. Daarbij verblijft bestuurder Michel Louwagie momenteel in Sarajevo om op Gojak in te praten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts