Jans prijst ‘verpersoonlijking van Ajax’: ‘Voor mij is hij favoriet’

Ron Jans doet het dit seizoen heel goed bij PEC Zwolle. Vorig jaar zomer trad de voormalig leraar in dienst van de Overijsselse club, als opvolger van Art Langeler. In de eerste weken van de competitie stond PEC enkele malen verrassend bovenaan, en ondanks een terugval in de resultaten bezet men nu knap de negende plaats. Zondag wacht de bekerfinale tegen Ajax en daar ziet Jans naar uit

Niet alleen de wedstrijd zelf vindt hij bijzonder. Ook ziet hij uit naar een duel met Frank de Boer, die hij erg hoog heeft zitten. De 55-jarige coach spreekt in De Telegraaf vol lof over de trainer van Ajax, die in de voorgaande drie seizoenen steeds de landstitel naar Amsterdam wist te brengen. “Voor mij is Frank de favoriet voor de Rinus Michels Award. Ik heb ook op hem gestemd”, geeft Jans aan.

“Hij is de verpersoonlijking van de lijn die bij Ajax is ingezet, waarmee het nu zoveel succes kent”, vindt de trainer van PEC. Ook De Boers assistent Hennie Spijkerman krijgt een compliment van Jans. Spijkerman was tussen 2001 en 2010 achtereenvolgens trainer van FC Emmen, PEC Zwolle en Haarlem en fungeerde al eerder als assistent in Amsterdam. Bij FC Emmen was hij de leermeester van Jans en die zegt dat Spijkerman voor kwaliteit en loyaliteit staat: hij noemt hem ‘een echte vakman’.

Tekst: Voetbalzone

Related posts