Jans: ‘Zullen ons niet ingraven tegen Ajax’

PEC Zwolle krijgt niet ieder jaar de gelegenheid om de bekerfinale te spelen. Ron Jans is vastberaden om de finale tegen Ajax gedenkwaardig te maken. Iedereen is gebaat bij een aantrekkelijke wedstrijd, vol aanvallend voetbal. “Laat het voor iedereen een groot feest zijn, en voor ons na de wedstrijd”, zo tekende Voetbal International op uit de mond van de 55-jarige trainer.

Jans put moed uit de eerdere ontmoetingen met Ajax van dit seizoen. In Amsterdam moest PEC een kleine nederlaag slikken (2-1), maar in Zwolle liep de regerend landskampioen averij op. PEC sleepte een 1-1 remise uit het vuur.

“We hebben in de competitie twee keer goed tegenstand geboden aan Ajax”, aldus Jans, die niet zal afwijken van zijn vaste strategie. “Eén ding is duidelijk: we zullen ons zeker niet ingraven. We hebben niet de finale bereikt om in De Kuip alleen maar voor het eigen doel te gaan hangen.”

Derde keer
Het is de derde keer in de clubhistorie van PEC dat de ploeg mag deelnemen aan de finale van de KNVB beker. De Zwollenaren zullen in rotterdam gesteund worden door ongeveer 15 duizend meegereisde supporters.

Tekst: Goal.com

Related posts