Nijhuis fluit bekerfinale Ajax – PEC Zwolle met doellijntechnologie

De bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax staat aankomende zondag onder leiding van Bas Nijhuis. De scheidsrechter zal worden geassisteerd door Rob van de Ven en Charles Schaap: Berry Simons is in Rotterdam actief als vierde man zijn Ed Janssen en Jochem Kamphuis zijn vijfde en zesde official. Bovendien krijgt Nijhuis ook nog eens hulp van doellijntechnologie.

Het is voor het eerst in Nederland dat er bij een wedstrijd een vijfde en zesde official én doellijntechnologie aanwezig zullen zijn, zo maakt de KNVB bekend. De vijfde en zesde official werden eerder dit seizoen ingezet tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en in beide halve finales van de KNVB beker; in de Eredivisie wordt sinds 28 september 2013 geëxperimenteerd met de doellijntechnologie.

Nijhuis floot nog nooit eerder een bekerfinale. “Het is fantastisch dat ik tijdens de finale op het veld sta”, zegt de arbiter op de website van de KNVB. “Bekerwedstrijden staan bekend als sfeervol en sportief. Naast dat het mijn eerste bekerfinale wordt, is het extra speciaal doordat het de eerste keer in het Nederlandse voetbal is dat de arbitrage met zowel doellijntechnologie als de vijfde en zesde official werkt. Ik kijk erg uit naar aanstaande zondag.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts