Koortsachtig overleg in Almelo voor komst Ajacieden

De politie, gemeente en Heracles Almelo bereiden zich samen voor op de komst van Ajax naar het Polman Stadion op zondag 27 april. Ajax kan in die wedstrijd tegen Heracles landskampioen worden. Maandagochtend is er een eerste overleg over geweest.

De verwachting is dat er veel Amsterdamse supporters naar Almelo afreizen. Komende week wordt bekeken hoe hun komst in goede banen geleid wordt. “Daar moeten we nog afspraken over maken”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “We zijn blij dat we twee weken de tijd hebben.”

Op Marktplaats worden inmiddels volop toegangskaarten aangeboden. De vrees is dat er veel Ajacieden op de tribunes tussen de Heraclessupporters komen te zitten. De kaarten worden voor hoge bedragen verhandeld, zo wordt er 235 euro geboden op twee kaarten die samen via de officiële kanalen 60 euro kosten. Maar die zijn alleen verkrijgbaar met een seizoenskaart van Heracles.

Twee weken geleden bij de wedstrijd Heracles-feyenoord werden identiteitsbewijzen gecontroleerd en mensen met een woonplaats ver buiten Almelo de toegang ontzegd. Of dat op 27 april ook gebeurt, is nog onbekend.

Tekst: Tubantia.nl

Related posts