Ajax wil dubbel: ‘De beker ontbreekt nog bij de trainer’

Ajax werd de voorbije drie seizoenen steeds kampioen van Nederland, maar de KNVB-beker werd alweer enkele jaren niet gewonnen. In het seizoen 2009/10 legde men voor het laatst beslag op de ‘dennenappel’ en de nationale dubbel dateert van nog langer geleden. In het seizoen 2001/02 lukte het zowel de schaal als de beker te winnen en dat wil men in Amsterdam nu weer eens presteren.

Davy Klaassen zegt maandag dat hij uitziet naar de bekerfinale van zondag tegen PEC Zwolle. In De Kuip wil Ajax graag de eerste prijs van het seizoen grijpen. “Over twee weken is het hopelijk dubbel feest. Want zondag willen we eerst dolgraag de beker winnen. Ik verheug me op de finale”, zegt de 21-jarige middenvelder, die dit seizoen 10 keer scoorde in de competitie en ook de nodige assists gaf.

Teamgenoot Stefano Denswil zegt dat hij er niet op rekent dat hij in de basis begint tegen PEC Zwolle, ook al is Joël Veltman geschorst vanwege een rode kaart tegen AZ. Of dat al is doorgedrongen bij Denswil is de vraag. De verdediger zegt de beker heel graag te willen winnen en datzelfde geldt volgens hem voor De Boer. “We hebben stiekem wel te horen gekregen dat de beker nog ontbreekt op de palmares van onze trainer.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts