Ajax lijkt te twijfelen over Serero: ‘Die ‘mindset’ moet eraf’

Thulani Serero is een basisspeler bij Ajax en was zondag een van de betere spelers op het veld bij de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Toch heeft de middenvelder nog geen aanbieding ontvangen voor een nieuw contractcontract: Serero ligt nog maar voor een jaar vast bij Ajax, dat ondanks de goede prestaties van de Zuid-Afrikaan lijkt te twijfelen over een verlenging van de samenwerking.

Serero scoorde zondag nog tegen ADO, maar zijn rendement ligt over het algemeen toch niet erg hoog. “Hij behoort tot het type speler dat de bal het liefst over de doellijn dribbelt”, stelt directeur voetbalzaken Marc Overmars in De Stentor. “Die ‘mindset’ moet eraf. Van sommige spelers denk je: ze moeten niet stranden in schoonheid. Dat moet je voor zijn. We zullen zien of hij dat doet.”

Overmars kijkt terug naar zijn eigen loopbaan en stelt dat het woord ‘rendement’ in zijn hoofd zat verankerd. “Ik moest werken aan mijn linkerbeen, de afronding en acties, mijn latere handelsmerk. Voor Serero is dat echt een volgende fase. Dat moet zijn volgende stap zijn”, stelt Overmars. De 24-jarige Serero speelde tot dusver 43 competitiewedstrijden in Ajax1.

Tekst: Voetbalzone

Related posts