Schöne: ‘Geef mij het spel van Ajax maar, dat vind ik meer voetbal’

Ajax viert zondag mogelijk zijn vierde landstitel op rij. Critici stellen dat de Amsterdammers dan de kampioen van de armoede zijn daar er dit seizoen relatief weinig sprankelend voetbal is gespeeld. De Volkskrant schreef onlangs bijvoorbeeld dat het de titel van de ‘speltechnische armoede’ is.

Middenvelder Lasse Schöne erkent in gesprek met Het Parool dat de kracht van Ajax niet ‘het vermaak’ is. “Als we kampioen worden, is het opnieuw de titel van het collectief”, zegt de Deen. “Dat is onze kracht. Het is fantastisch dat spelers als Davy Klaassen en Thulani Serero soms bijna doen vergeten dat Christian Eriksen het seizoen ervoor bij ons speelde.”

De 27-jarige Schöne is op weg naar zijn tweede kampioenschap met Ajax in successie. De ploeg van Frank de Boer hoopt ook in Europa een goed figuur te slaan, maar dit seizoen werd men in de Europa League omver gelopen door Red Bull Salzburg. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat een ploeg zó veel druk zette als Salzburg, we kregen stress”, blikt Schöne terug.

“Ik heb liever de bal dan dat ik afjaag. Ik speel liever op balbezit dan heel direct naar de goal. Geef mij het spel van Ajax maar, dat vind ik meer voetbal”, aldus Schöne, die het tweeluik met de Oostenrijkers vanwege een enkelblessure moest missen. De ex-speler van onder meer NEC is misschien wel aan zijn laatste maanden bij Ajax bezig. Hij heeft immers nog maar een contract tot medio 2015: “Ik wil er nu nog niet over nadenken. Eerst de landstitel, dan de bekerfinale.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts