Ligeon grijpt kans in basis Ajax

De optredens van Ruben Ligeon (21) in de hoofdmacht van Ajax bleven dit seizoen tot AZ uit, feyenoord thuis, Cambuur uit en NAC thuis beperkt. Morgen, in de mogelijke kampioenswedstrijd tegen ADO Den Haag, verschijnt hij door de schorsing van Ricardo van Rhijn voor het eerst in vijf maanden weer aan de aftrap. “Voor Ricardo is het natuurlijk minder leuk, maar voor mij is het prettig”, straalde de rechtsback.

“De trainer zei aan het begin van de week, buiten, in een normaal rustig gesprek, dat ik zou spelen. En dat ik vertrouwen moet uitstralen”, aldus Ligeon, die de woorden van Frank de Boer in zijn oren knoopte. “Ik leef als elke andere wedstrijd naar ADO Den Haag toe. Je hebt het zelf in de hand om rustig te blijven. Daar moet je zelf voor zorgen. Ik hoop dat psv zijn ’ding’ doet tegen feyenoord en ons kampioen maakt. Maar het belangrijkste is dat we zelf winnen. Dat is het enige wat we in de hand hebben. Dan heb ik mijn plicht gedaan.”

Het zou het seizoen van de Amsterdammer wat meer kleur geven. In augustus leek hij hard op weg naar een vaste basisplaats. “feyenoord thuis was een mooi duel, een goede wedstrijd van me met een assistje. Daardoor had ik gehoopt nu dichter tegen het elftal aan te zitten. Maar twee blessures stonden dat in de weg. Ik had eerst een breukje in mijn teen, moest in het gips en lag er uiteindelijk zes weken uit. Daarna liep ik in de beker tegen ASWH een enkelblessure op, die me ook zes weken aan de kant hield. Dat ik nu speel, is een teken dat ik helemaal terug ben.” De eveneens geschorste Daley Blind wordt waarschijnlijk vervangen door Christian Poulsen.

Tekst: De Telegraaf

Related posts