Alderweireld hoopt nog steeds afscheid te nemen van Ajax-publiek

Ajax verkocht vorig jaar zomer Christian Eriksen aan Tottenham Hotspur en Toby Alderweireld aan Atlético Madrid. De Deen en Belg kwamen vier en vijf seizoenen uit voor Ajax en kregen hun gewenste transfer naar een topcompetitie. Eriksen werd al officieel uitgezwaaid door het Ajax-publiek, maar voor Alderweireld is het er nog steeds niet van gekomen. Hoewel niemand daar schuld aan heeft, vindt hij dat wel jammer.

In gesprek met De Telegraaf zegt de Vlaamse verdediger dat het helaas nog niet lukte een datum te prikken met Ajax. “Het lijkt misschien of het me niet interesseert of dat Ajax dat vergeet te regelen. Dat is allebei niet het geval, want we zijn druk bezig een geschikte dag te vinden. Maar het programma bij Atlético Madrid is gewoon overvol. Ik heb het afscheid van mijn voorgangers gezien en dat deed me wel iets. Ik wil het fantastische Ajax-publiek gedag zeggen.”

Alderweireld volgt Ajax nog steeds op de voet, geeft hij te kennen in de ochtendkrant. Hij heeft een grote tv-schotel op zijn dak staan en een abonnement op FOX Sports genomen, zodat hij niets hoeft te missen. De verdediger speelde 128 wedstrijden in de Eredivisie en werd driemaal landskampioen met Ajax. In Madrid zit hij, door de forse concurrentie op alle posities, vooral op de bank.

Tekst: Voetbalzone

Related posts