Spanning nog niet zichtbaar bij Ajax

Vele journalisten stonden vrijdagochtend langs de lijn op sportpark de Toekomst. De reden spreekt voor zich: dit was het moment om spelers van Ajax te bevragen over het mogelijke kampioenschap van aanstaande zondag.

Dan komt ADO Den Haag op bezoek en is Ajax bij winst verzekerd van de vierde landstitel op rij, mits feyenoord punten morst in de uitwedstrijd tegen psv. Kortom, de titel lonkt. Dus voor verslaggevers die benieuwd waren hoe Daley Blind toeleeft naar zo’n belangrijk duel (terwijl hij zelf geschorst is) of hoe Lerin Duarte uitkijkt naar zijn eerste grote prijs, was de vrijdagtraining mogelijk de laatste kans om dat te weten te komen.

En wat te denken van de hoogstwaarschijnlijke basisplaats van Ruben Ligeon? Meestal is hij reserve, maar uitgerekend als Ajax kampioen kan worden, is zijn concurrent Ricardo van Rhijn geschorst. Balen voor Van Rhijn, maar een ,,mooi moment voor mij”, zoals Ligeon na de training zei tegenover Ajax TV. Eerder mocht Ligeon ook al invallen in de Klassieker tegen feyenoord. Zijn doel in het duel met ADO: ,,Geen gekke dingen doen. En waken voor de counters van ADO.’’ De Boer heeft in ieder geval rotsvast vertrouwen in de verdediger. ,,Ruben heeft genoeg wedstrijden gespeeld om er te staan zondag. In eerdere duels in het eerste heeft hij zich ook al bewezen.”

Met zijn ploeggenoten werkte Ligeon vrijdag een anderhalf uur durende trainingssessie af. Vrij ontspannen ging dat eraan toe. Natuurlijk, coach Frank de Boer eiste scherpte, maar de naderende titel lijkt niet te zorgen voor zeer hevige spanningen. Naar eigen zeggen doen de spelers gewoon wat ze altijd doen: fanatiek trainen, met hier en daar een dolletje. Wel is het zo dat sommige Ajacieden niet kunnen wachten tot het zondag is. Om in termen van Nicolai Boilesen te spreken: ,,Het liefst was ik vandaag al kampioen.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts