Andersen: ‘Heb het gevoel te goed te zijn voor de Jupiler League’

Lucas Andersen heeft nog weinig laten zien in het shirt van Ajax. De Deense aanvaller speelt nu voor het tweede seizoen in Amsterdam, maar wacht nog op zijn definitieve doorbraak en speelt vooral bij de beloften. Daar heeft Andersen genoeg van, zo laat hij weten aan BT: “Ik heb gewoon het gevoel dat ik een te goede voetballer ben voor de Jupiler League”, zegt hij.

De negentienjarige Andersen speelde tot dusver negen competitieduels in het eerste van Ajax. “Het valt tegen”, geeft de dribbelaar toe. “Ik heb wel gemerkt hoe frustrerend het voetballeven, weg van huis, kan zijn. Mijn vriendin is weliswaar bij me en dat maakt het absoluut gemakkelijker, maar het blijft soms malen in mijn hoofd. Ik verwacht dat ik volgend jaar meer speeltijd krijg en ik wil graag aantonen dat ik klaar ben voor het grote werk.”

“Ik mis het verschrikkelijk wedstrijden ‘om het echie’ te spelen”, vervolgt Andersen. “Als ik plaatsneem op de tribune of voor de televisie zit, gebeurt het daar. Dan staat er iets op het spel. Jong Ajax speelt weliswaar Jupiler League, maar het is toch anders. Nog een jaar bij Jong Ajax voetballen, zie ik niet zitten. Als ik niet bij het eerste kan aansluiten, is het misschien beter iets anders te zoeken. Maar ik hoop nog steeds door te breken bij Ajax, de trainers hopen dat trouwens ook.”

Andersen sluit een verhuur niet uit, maar ziet dit eigenlijk niet zitten. “Het voelt een beetje gek om verhuurd te worden”, zegt de aanvaller. “Dan sta ik onder contract bij de ene club en voetbal ik voor de andere club. Dat is slechts een halve oplossing. Maar als zich een goede mogelijkheid aandient, kan het alsnog zomaar. Ik denk dat het neerkomt op doorbreken bij Ajax of verkocht worden aan een andere club.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts