Van der Aat: ‘Ajax blijft mijn club maar mijn tijd zat erop’

Henri van der Aat keert terug in de voetballerij. De directeur vertrok na de zogenaamde ‘fluwelen revolutie’ door de achterdeur bij Ajax, maar gaat nu aan de slag als commercieel manager van de steenrijke club AS Monaco. Hij ziet dat niet als wraak op zijn voormalige werkgever.

Van der Aat benadrukt dat Ajax zijn club blijft. “Maar ik wist dat als Van Gaal niet zou komen, mijn tijd erop zat. Ik kon niet meer blijven. Als er nieuwe mensen komen, moet je die ook de ruimte geven”, zegt de sportbestuurder in het Algemeen Dagblad. “Dat het persoonlijk werd, hoort erbij. Daar moet je niet over zeuren. Ik ken de berichten op diverse internetsites, dat was niet leuk.”

Van der Aat vertelt dat naast Cruijff, die tegen de commissarissen procedeerde, de werknemers van de club óók een rechtszaak tegen Ajax hadden aangespannen. Volgens Van der Aat deed hij gewoon zijn plicht en vertegenwoordigde hij de mening van de voltallige directie, zoals dat reglementair is vastgesteld. Doordat Ajax op financieel gebied winst maakte en op sportief gebied een KNVB beker en twee landstitels won, ging Van der Aat naar eigen zeggen toch met een goed gevoel weg.

Tekst: Voetbalzone

Zie eerder bericht:
29-03-2014: ‘Van der Aat wordt commercieel manager bij Monaco’

Related posts