Overmars legt zomerse plannen Ajax voor aanvalslinie uit

In aanvallend opzicht heeft Ajax dit seizoen niet zoveel opties in de punt. Voor de winterstop wisselden Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Danny Hoesen elkaar af, maar in de winterstop liet Hoesen zich verhuren en De Jong stond door diverse blessures al flink wat wedstrijden aan de kant. Bojan Krkic is maar sporadisch centraal voorin ingezet door Frank de Boer. Voor het seizoen 2014/15 heeft men in ieder geval Richairo Zivkovic binnen, maar er moet nog iemand bij.

Marc Overmars denkt dat het goed is voor de club als er nog een spits bij komt. “Veel zal afhangen van de ontwikkelingen de komende maanden. Er valt nu geen zinnig woord te zeggen over wat er met Kolbeinn en Siem gaat gebeuren. We kunnen komende zomer zes spitsen hebben en het kunnen er ook zomaar één of twee zijn”, geeft Overmars aan in Voetbal International.

Overmars zegt dat Ajax aan het eind van de competitie zal besluiten of het wel of niet de optie op Bojan licht: doet het dat en gaat de Spanjaard ook akkoord, dan blijft hij tot volgend jaar zomer in Amsterdam. De directeur voetbalzaken sluit niet uit dat een ervaren spits het team van Frank de Boer op huurbasis gaat versterken.

Tekst: Voetbalzone

Related posts