Lok: ‘Dat Siem de Jong terugkeert tegen Fortuna, dat is dan toch ook mooi’

Als het technisch manager Cees Lok van FC Twente ligt, worden de regels voor de beloftenteams van Ajax, psv en zijn club in de Jupiler League versoepeld. Nu mag een speler die vijftien keer in de hoofdmacht heeft meegedaan niet meer opdraven bij de beloften, maar Lok ziet dat graag anders.

De oud-verdediger noemt psv-talent Zakaria Bakkali als voorbeeld; de jeugdige aanvaller veroverde aan het begin van dit seizoen een basisplaats en heeft nu zestien Eredivisieduels achter zijn naam staan, maar zit tegenwoordig vooral op de bank en mag niet meer meedoen bij Jong psv. “Dan streef je als opleidingsland, wat we toch willen zijn, je doel voorbij”, vertelt Lok in de Volkskrant.

De manager ziet meer voordelen van de beloftenelftallen die in de Jupiler League actief zijn. “Dat Siem de Jong terugkeert van een blessure tijdens een wedstrijd bij Fortuna Sittard. Dat is dan toch ook mooi voor het publiek daar.” Volgens Lok is er van competitievervalsing geen sprake: “Daar zou pas sprake van zijn als Jong Ajax wekelijks zou spelen met de wissels van het eerste elftal en de beste talenten. Maar dat gebeurt niet.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts