KNVB neemt afstand van ‘KNVB luistert naar De Boer’-artikel

De KNVB heeft het initiatief om de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag naar een later tijdstip te verplaatsen zelf genomen, zo meldt de nationale voetbalbond dinsdagmorgen. De KNVB heeft kennis genomen van het artikel ‘KNVB luistert naar Frank de Boer’ in De Telegraaf en distantieert zich van de suggestie dat men op basis van de uitlatingen van de oefenmeester tot een besluit is gekomen.

Het duel tussen Ajax en ADO wordt komende zondag niet om 12.30 uur, maar om 16.30 uur gespeeld. Dan is ook de aftrap bij psv – feyenoord, zodat de twee titelkandidaten tegelijkertijd spelen. De Boer vertelde zondag al dat beide duels wat betreft hem op hetzelfde tijdstip moesten beginnen. “Anders moeten 50.000 mensen bij de ArenA wachten”, vertelde de oefenmeester van de koploper annex regerend landskampioen. “En wat denk je van al die fans die in de binnenstad kijken?”

De KNVB hecht er waarde aan te benadrukken dat de bond zelf het initiatief voor het verplaatsen van de wedstrijd heeft genomen. “Zoals maandag reeds benadrukt heeft de KNVB na afloop van de wedstrijd Vitesse – Ajax direct contact gezocht met de betrokken clubs, gemeenten en zendgemachtigden om de mogelijke scenario’s voor het komend weekend te bespreken. Dit was overigens ruim voordat Ajax-trainer Frank de Boer zijn standpunt over de wedstrijd van komend weekend liet horen in de interviews na afloop van de wedstrijd”, zo benadrukt men.

“Op maandagochtend waren alle betrokken clubs, gemeenten en zendgemachtigden het er over eens dat, door de wedstrijden van beide titelkandidaten gelijktijdig te laten beginnen, er sprake is van het meest sportieve en spannende scenario in de ontknoping van de Eredivisie. Tevens heeft de gemeente Amsterdam laten weten dat 16.30 uur het meest optimale aanvangstijdstip is op het gebied van openbare orde en veiligheid. Op basis van dit overleg heeft de KNVB besloten de wedstrijd gelijktijdig te laten aanvangen met de wedstrijd psv – feyenoord”, aldus het communiqué.

Tekst: Voetbalzone

Related posts