Geen huldiging bij bekerwinst Ajax

Als Ajax op 20 april de beker wint, blijven de Ajacieden verstoken van een feestje. De ploeg zal niet gehuldigd worden voor een eventuele bekerwinst. De Supportersvereniging Ajax heeft laten weten dat er geen aparte huldiging voor een eventuele bekerwinst georganiseerd zal worden.

Een bekerwinst kan wel samen met de supporters worden gevierd als Ajax komende zondag nog niet zeker is van de landstitel. In dat geval zal tijdens één huldiging zowel de beker als de schaal worden getoond. Ajax kan zondag de landstitel al binnenslepen en mocht dat gebeuren dan zal de selectie daarna direct worden gehuldigd op het plein naast de Amsterdam Arena.

Tegenstander PEC Zwolle is al wel zeker van een feestje. De Zwollenaren zullen hoe dan ook op maandag 21 april worden gehuldigd voor het behalen van Europees voetbal. Mocht de ploeg van trainer Ron Jans de beker winnen, dan zal er een huldiging plaatsvinden op het Rodetorenplein. Als PEC Zwolle er niet in slaagt de beker mee te nemen naar Overijssel, dan blijft het bij een rondvaart.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts