Traditionele topdrie maakt kans op uitverkiezing tot beste jeugdopleiding

Frank de Boer, Ronald Koeman, Peter Bosz, Dwight Lodeweges en Harry van den Ham krijgen op 9 mei te horen wie van hen als beste trainer van het seizoen 2013/14 de Rinus Michels Award in ontvangst mag nemen, maar op die dag wordt ook bekend welke club de beste jeugdopleiding heeft.

Tijdens het congres dat door de belangenvereniging CBV en vakbond VVON samen met vakblad De Voetbaltrainer en de KNVB wordt georganiseerd maakt de traditionele topdrie van Nederland kans op deze uitverkiezing: Ajax, feyenoord en psv zijn de drie genomineerden. Van dit drietal zijn de Amsterdammers overigens de enige club die de jeugdopleiding nog in hun eentje runnen.

psv werkt in de regionale jeugdopleiding in Brabant-Limburg samen met FC Eindhoven, Helmond Sport en VVV-Venlo, terwijl feyenoord de rotterdamse buurman Excelsior als partner heeft. feyenoord ging de afgelopen vier seizoenen al met de prijs aan de haal; daarvoor eindigden Sparta rotterdam (2009), FC Twente (2008), psv (2007) en Ajax (van 2004 tot en met 2006) als eerste.

Tekst: Voetbalzone

Related posts