KNVB: ‘Verplaatsen duel Ajax meest eerlijke scenario’

De KNVB stelt dat met het verplaatsen van de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag is gekozen voor het ‘meest eerlijke scenario’. Ajax komt door de wijziging deze week gelijktijdig in actie met feyenoord. Bij puntenverlies van de rotterdammers tegen psv kan Ajax zondag landskampioen worden.

“Toen gisteren bleek dat zich komend weekend een minder wenselijk scenario in de Eredivisie zou kunnen gaan voordoen, hebben wij direct met de betrokken partijen geschakeld. Voor de KNVB staan de sportieve belangen altijd voorop. We streven naar het meest eerlijke scenario voor de ontknoping”, aldus manager competitiezaken Gijs de Jong op de website van de KNVB. “Alle betrokken partijen zijn het erover eens dat dit door het verplaatsen van Ajax – ADO Den Haag nu beter gewaarborgd blijft. Je wilt de onderlinge invloed tussen de wedstrijden immers waar mogelijk uitvlakken.”

“Daarnaast wordt het voor de supporters nu natuurlijk een prachtige voetbalzondag waarbij iedereen na afloop van beide duels direct duidelijkheid heeft over de titelstrijd. Overigens zijn we ADO Den Haag bijzonder dankbaar voor het feit dat zij zich hierin sportief opstellen en medewerking hebben verleend.”

Tekst: FcUpdate

Related posts