Endt: ‘Dat Ajax gemakkelijk kampioen wordt is zorgwekkend en geen incident’

Ajax kan vanmiddag het vierde kampioenschap op rij binnenslepen als er gewonnen wordt van Vitesse. feyenoord moet dan punten verspelen tegen RKC Waalwijk en in dat geval zal Ajax het kampioenschap prolongeren. Volgens David Endt zal Ajax dan ‘gemakkelijk kampioen worden’ en is dat zorgwekkend te noemen.

“Van de vier titels op rij die De Boer met Ajax behaalde is op deze het meeste aan te merken”, aldus de voormalig teammanager van de Amsterdammers in Trouw. “Ajax won vaak met kleine uitslagen en speelde wedstrijden zonder veel brille. Ajax heeft niet het maximale uit zichzelf gehaald. Dat je dan toch vrij gemakkelijk kampioen wordt, laat zien dat de competitie steeds minder competitief is.”

“Het is geen incident en dat is zorgwekkend, zeker gezien de resultaten in Europese wedstrijden”, vervolgt Endt. “Het frustreert dat Ajax de volgende stap niet kan maken door ook Europees een prominentere rol te spelen. Je zou willen dat de Nederlandse kampioen beter is dan die van een land als Oostenrijk, maar Ajax verloor ruim van Salzburg.”

Tekst: Soccernews

Related posts