De Boer: ‘Goal tegen psv precies de reden dat we hem halen’

Frank de Boer is de laatste weken onder de indruk van Richairo Zivkovic. De aanvaller bevestigde onlangs dat hij komend seizoen onder contract staat bij Ajax en sinds dat moment maakt Zivkovic veel doelpunten. Toch moet de pas zeventienjarige jeugdinternational rekening houden met een ‘opstartjaar’ in Amsterdam.

De Boer was met name onder de indruk van het duel met psv, waarin Zivkovic één keer zou scoren. “Dat is exact waarom we hem hebben gehaald. Er zit zo veel rek in die jongen. Tegen psv zette hij Jeffrey Bruma twee keer opzij. Dat getuigde van gogme, kracht en snelheid. En zag je zijn goal? Een typisch Kluivert-doelpunt.”

Zodra Zivkovic in Amsterdam zal melden, gaat de technische staf van Ajax met hem aan de slag. “Aan zijn techniek kan hij nog werken. Maar daar hebben we Dennis Bergkamp voor, de allerbeste. Misschien verbaast hij ons, maar Richairo moet zich richten op een opstartjaar. We hebben naast hem nog een goede spits nodig.”

Tekst: Soccernews

Related posts