Geen interesse in De Boer: ‘Ben nog niet klaar bij Ajax’

Ajax domineert al enkele jaren de Nederlandse competitie. De vierde landstitel op rij is in aantocht. Toch ziet Frank de Boer nog voldoende uitdagingen. Een vertrek op korte termijn is derhalve uitgesloten.

”Kampioen worden verveelt niet en opleiden en selecteren blijft harstikke leuk”, verklaart de succesvolle trainer aan Fox Sports. ”Bovendien valt er nog voldoende te winnen. Het bereiken van de tweede ronde van de Champions League bijvoorbeeld. Dat is voor een club als Ajax ook winnen.”

Gezien zijn verleden als speler blijft Barcelona een bijzondere werkgever voor De Boer: ”Wat betreft voetbal past die club natuurlijk wel bij me. Maar denk je nu echt dat ik spelers als Messi, Neymar, Iniesta, Xavi of Alves nog iets kan bijbrengen? Bij zo’n club ben je meer een ‘peoplemanager’. Dan was het leuker geweest om in te gaan op een aanbod van Liverpool. Daar viel winst te boeken. Kijk maar waar Brendan Rodgers nu met die club staat.”

De kampioenskandidaat uit de Premier League viste twee jaar geleden achter het net: ”Nu heb ik het idee dat ik een dergelijke baan wel aankan”, aldus De Boer. ”Maar nogmaals, er speelt nu niets. Er is geen interesse en ik ben nog niet klaar bij Ajax. Ja, ik verwacht dat ik volgend seizoen ook weer trainer ben.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts