Denswil: ‘Diep in mijn hart wil ik gewoon bij Ajax blijven, Ajax is mijn cluppie’

Ajax heeft de contracten van Joël Veltman en Davy Klaassen verlengd en het is de bedoeling dat Ricardo van Rhijn en Mickey van der Hart snel zullen volgen. Ajax wil ook graag langer door met Stefano Denswil, maar de onderhandelingen met de verdediger zijn stilgelegd. Denswil wil weten wat de sportieve plannen van de club met hem zijn en daarna pas verder praten.

De twintigjarige linkspoot is dit seizoen de stand-in van Niklas Moisander en erkent dat het voor hem belangrijk is of de Fin bij Ajax zal blijven of niet. Denswil zegt dat hij zichzelf wil doorontwikkelen en veel wil spelen, maar dat een langer verblijf van Moisander ook niet automatisch betekent dat hij zal vertrekken. Het huidige contract van Denswil loopt tot medio 2015 door, met een optie voor een extra jaar.

De Zaandammer benadrukt dat de onderhandelingen slechts zijn gepauzeerd en niet definitief zijn afgebroken. “Diep in mijn hart wil ik gewoon bij Ajax blijven. Ajax is m’n cluppie en hier slagen is mijn droom”, zegt Denswil tegen AT5. De mandekker speelde dit seizoen veertien competitieduels voor Ajax, waarvan twaalf als basisspeler.

Tekst: Voetbalzone

Related posts