De Boer: ‘Niet het slechtste Ajax ooit’

Frank de Boer stevent met Ajax af op een vierde landstitel op rij. De Boer kan de prestaties van voorgangers Rinus Michels en Louis van Gaal overtreffen. Michels en Van Gaal wonnen in het verleden drie landskampioenschappen op rij met Ajax. De Boer is dicht bij een vierde landstitel.

Met nog vier duels te gaan staan de Ajacieden acht punten voor op nummer twee feyenoord. Ajax kan zondag bij winst op Vitesse de eerste plek veilig stellen. feyenoord moet dan wel punten verspelen tegen RKC Waalwijk.

Ajax en De Boer kregen dit seizoen geregeld kritiek. “Wij vonden het niet het slechtste Ajax ooit, maar ik hoef geen lange neus te trekken”, zegt De Boer tegen De Telegraaf. “Wij zijn altijd overtuigd van onze werkwijze geweest. Natuurlijk kan het spel af en toe sprankelender, maar daar werken we keihard aan.”

Vertrouwen
De Boer zag Toby Alderweireld en Christian Eriksen in augustus nog vertrekken. De coach van Ajax wist dat hij geregeld moest terugvallen op jonge talenten. Onder meer Davy Klaassen en Ricardo Kishna speelden zich gedurende het seizoen in de basis. In de winterstop kwamen er geen nieuwe spelers naar Amsterdam.

“We hebben altijd vertrouwen in de groep gehad”, besluit De Boer, die met Ajax ook nog kans maakt op de dubbel. Op 20 april spelen de Ajacieden in De Kuip tegen PEC Zwolle. In de Europa League werd Ajax kansloos uitgeschakeld door Red Bull Salzburg.

Tekst: Goal.com

Related posts