Veltman: ‘Na mijn dip ben ik weer op de goede weg’

Joël Veltman scoorde de eerste goal voor Ajax bij de 0-2-zege op RKC Waalwijk. De jonge verdediger vindt zelf dan ook dat hij na een moeilijke fase weer op de goede weg is. “Ik wilde juist voorkomen dat ik een dip zou krijgen”, bekende hij voor de camera van FOX Sports.

“Die heb ik helaas wel gehad, maar ik ben weer op de goede weg.” Daarbij tekende hij deze week een nieuw contract tot de zomer van 2018. “Dat geeft ook rust. Ik wist al wel dat het rond was, maar het is heerlijk dat je nu zekerheid hebt.” Tegen RKC Waalwijk won Ajax eenvoudig met 0-2, al had het in de ogen van Veltman nog beter gekund.

“We hebben het eigenlijk geen moment lastig gehad, want we hadden de hele wedstrijd de controle. In de tweede helft zakten we wel wat in, wat eigenlijk niet nodig was. Maar grote kansen kwamen er niet voor RKC.” Het is nu wachten op de titel, die Ajax mogelijk al kan pakken. “Als feyenoord punten had laten liggen, dan was het voor ons makkelijker geworden. Maar we moeten zondag tegen Vitesse gewoon drie punten pakken, dan kunnen we alleen naar onszelf kijken.”


Joel Veltman in actie tijdens de wedstrijd tegen RKC waarin hij de belangrijke 0-1 scoorde


Tekst: Soccernews

Related posts