De Boer denkt aan Dijks: ‘Er moet wel een goede stand-in zijn’

Daley Blind begon het seizoen bij Ajax op de linksbackpositie, maar schoof na een tijdje door naar het middenveld en deed het daar uitstekend. Frank de Boer wilde Blind eigenlijk niet meer uit de middelste linie weghalen, maar kon in een behoorlijk aantal wedstrijden niet anders, omdat Nicolai Boilesen niet fit bleef. De Deen had ook dit seizoen weer last van de nodige blessures.

Frank de Boer hoopt dat Boilesen er in het nieuwe voetbaljaar in zal slagen om uit de lappenmand te blijven. “Hij kan de eerste linksback zijn, maar er moet wel een goede stand-in zijn”, zei de coach op de officiële website van Ajax. “We kunnen Daley gebruiken, maar als je niet wilt schuiven is een ander alternatief misschien Mitchell Dijks, die bij Heerenveen alle wedstrijden heeft gespeeld.”

De 21-jarige Dijks speelde vorig seizoen 6 competitiewedstrijden voor Ajax en liet zich in het lopende voetbaljaar verhuren aan Heerenveen. Voor de Friezen kwam hij tot dusver tot 22 competitieduels, waarvan 21 als basisspeler. Hij kreeg wel twee keer rood, maar zijn laatste kaart (een gele) dateert van 30 november. Het contract van Dijks bij Ajax loopt nog een jaar door.

Tekst: Voetbalzone

Related posts