De Boer: ‘Ajax heeft het de laatste jaren lastig gehad tegen Vitesse’

Ajax won zondag met 3-0 van FC Twente en klopte woensdagavond RKC Waalwijk met 0-2, maar kan niet op de lauweren rusten. Zondag wacht namelijk de uitwedstrijd tegen Vitesse alweer. Frank de Boer blikte donderdagmorgen vooruit op dat duel en sprak respectvol over de Arnhemmers. Die hebben het zijn team vrij lastig gemaakt in de voorgaande ontmoetingen, stipte De Boer aan.

Vitesse won begin november met 0-1 in de Amsterdam ArenA door een laat doelpunt van Valeri Qazaishvili. Vorig seizoen won Vitesse zelfs de beide ontmoetingen met het team van De Boer: in Amsterdam werd het 0-2 en de return in Arnhem eindigde in 3-2. “Vitesse is een goed voetballend team, met veel kwaliteit in de selectie”, erkende De Boer donderdag tijdens de persconferentie van Ajax.

“Ik verwacht een heel gretig Vitesse, een tegenstander waartegen Ajax het de laatste jaren lastig heeft gehad”, aldus de trainer, wiens doel wel gewoon blijft om de volle buit te grijpen. “We willen zo snel mogelijk kampioen worden en drie punten halen tegen Vitesse, dat wordt al lastig zat”, vindt De Boer. Hij kiest mogelijk voor wat andere namen op sommige posities in zijn team. Het seizoen loopt ten einde. “Als het noodzakelijk is, moet je roteren met spelers. Dat is ook een stimulans voor spelers. Maar ik probeer wel met een vaste kern te voetballen. Ik rouleer maximaal drie à vier spelers per wedstrijd.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts