Ajax is snel klaar met RKC en zet nieuwe stap richting landstitel 33

Ajax heeft in Noord-Brabant een eenvoudige overwinning geboekt op RKC Waalwijk (0-2). De Ajacieden hadden voldoende aan treffers van Joël Veltman en Davy Klaassen en zijn weer een stap dichter bij titelprolongatie.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

In een wedstrijd die rustig begon kreeg Ajax de eerste mogelijkheid via Lasse Schöne. De Deen schoot na een snelle uitbraak twee meter naast. De Amsterdammers hadden veel balbezit in de openingsfase en RKC kwam er daardoor amper aan te pas. Het overwicht van Ajax werd na veertien minuten spelen uitgedrukt in de score. Na een hoekschop van Schöne was het Veltman die bij de tweede paal binnen wist te knikken. Zijn inzet ging precies over RKC-doelman Arjan van Dijk heen, waardoor de bal meteen in het netje lag. Na de openingstreffer veranderde er niet veel aan het spelbeeld. RKC gokte op de counter en Ajax gingen op zoek naar de tweede treffer.

RKC moest na de tegenvaller meer de aanval zoeken, maar Ajax bleef dominant. De thuisploeg werd via Romeo Castelen nog wel een keer gevaarlijk: de aanvaller was in het duel slimmer dan Stefano Denswil, maar zijn stuiterende schot werd met moeite tot corner verwerkt door Jasper Cillessen. RKC raakte Michael Lamey vervolgens kwijt met een blessure en niet lang hierna kwam Ajax op 0-2. Kolbeinn Sigthórsson kreeg wel erg veel ruimte en speelde de bal naar Davy Klaassen, die Lerin Duarte leek aan te gaan spelen, maar koos voor een doeltreffend schot in de verre hoek.

De Boer bracht voor de laatste 25 minuten Ricardo Kishna in het veld en hij stond nog maar net binnen de lijnen toen Sigthórsson op Van Dijk stuitte en Duarte uit de rebound over schoot. Later werden Veltman en Kishna nog gevaarlijk, maar er werd niet meer gescoord in Waalwijk. Zodoende kwam er een einde aan een mooie reeks van RKC, dat dit seizoen in alle thuiswedstrijden nog wist te scoren, maar daar woensdagavond dus niet in slaagde. Ajax is nu al elf uitwedstrijden op rij in de Eredivisie ongeslagen en gaat zondag op bezoek bij Vitesse.

RKC – Ajax 0-2 (0-2)
’14 Veltman 0-1
’28 Klaassen 0-2

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 7.508

Opstelling RKC: Van Dijk; Van Hoevelen, Amieux, Gouano, Lamey(/26 Apau), Duits, Sno, Jungschläger; De Ridder(/56 Joachim), Beauguel, Castelen(/73 Anderson)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Stefano Denswil, Daley Blind; Davy Klaassen(/82 Thulani Serero, Christian Poulsen, Lerin Duarte; Lesley de Sa(/68 Ricardo Kishna), Kolbeinn Sigthórsson, Lasse Schöne.

Related posts