Einde seizoen voor Viktor Fischer

Viktor Fischer keert dit seizoen niet meer terug op het veld bij Ajax. De aanvaller kampt met een scheurtje in zijn hamstring en hoopte nog voor de zomerstop terug te keren, maar dat zit er volgens trainer Frank de Boer niet in.



De Boer moet het woensdag tegen RKC Waalwijk ook nog stellen zonder Niklas Moisander en aanvoerder Siem de Jong, vertelt hij op de officiële website van Ajax. “RKC komt te vroeg voor Niklas. Ook met Siem gaat het de goede kant, al is Niklas iets verder in het herstel dan hij. Viktor gaat het dit seizoen niet meer redden.”

Er is bij Ajax geen sprake van onderschatting met het oog op het duel met RKC, denkt De Boer. “De knop moest snel om en de wedstrijden zijn zo kort op elkaar. Degene die het snelste moet reageren van iedereen, ben ik. Dus ik was gelijk na Twente al met de volgende wedstrijd bezig. En ik was er snel uit hoe ik het tegen RKC wil gaan doen.”

“RKC heeft het ons in eigen huis al lastig gemaakt en tegen grote teams hebben ze goede resultaten geboekt. Zij houden tien spelers achter de bal en hopen op die ene uitval. Zo hebben ze zondag ook bij Roda een stiekeme 1-0-overwinning behaald. Ik denk dat RKC woensdag ook tevreden zal zijn met een punt.”

Na de overwinning op FC Twente van afgelopen weekend vierden de Ajax-fans feest of het kampioenschap al binnen was. De Boer is wat voorzichtiger. “Met gepaste vreugde hebben we die overwinning gevierd. We hebben een belangrijke stap gezet, maar we hebben nog niets. Er zijn nog vijf duels te spelen en daar moeten we nog wel punten halen. Ik blijf continu benadrukken dat als we met dezelfde inzet spelen als tegen AZ en Twente we als winnaar uit de strijd komen.”

Tekst: Soccernews

Related posts