There are no ads, please add some


Internazionale en Chivu definitief uit elkaar

De samenwerking tussen Internazionale en Cristian Chivu is maandag officieel ten einde gekomen. Twee maanden geleden maakten de club en de verdediger reeds bekend dat het huwelijk strandde, omdat Chivu de langdurige blessure aan zijn voet niet meer te boven kwam. Nu zijn de twee definitief uit elkaar gegaan en gaat de 33-jarige Roemeen met pensioen.

“De samenwerking is na zeven jaar voorbij”, bevestigt Inter maandag. “Het waren zeven onvergetelijke seizoenen, vol van successen, overwinningen, soms dramatische dagen en de gezamenlijke kracht om die dagen te overwinnen. Inter en Chivu delen een band die buiten het veld dieper ging dan het professionele aspect. De club wil Cristian bedanken voor de kracht en loyaliteit. Hij behoort tot de meest glorieuze spelers in onze historie. Aan hem en zijn geweldige gezin zeggen wij: vaarwel en bedankt.”

Voor de verdediger is er nu een einde gekomen aan een carrière die 18 jaar heeft geduurd. De 4-voudig Roemeens voetballer van het jaar kwam de laatste 7 seizoenen uit voor Internazionale, waarvoor hij in totaal 118 wedstrijden in de Serie A speelde. Voordien speelde hij vier jaar voor competitiegenoot AS Roma, vier jaar voor Ajax en drie seizoenen in zijn vaderland bij Universitatea Craiova en AFCM Resita.

Tekst: Voetbalzone

Gerelateerde posts