Cillessen spreekt wens uit: ‘Dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren’

Ajax werd de voorbije drie seizoenen kampioen van Nederland en is nu heel dicht bij de vierde titel op rij. Jasper Cillessen deed het merendeel van de wedstrijden mee, nadat hij eind september werd bevorderd tot eerste keeper boven Kenneth Vermeer. Cillessen ziet uit naar het veroveren van het kampioenschap, maar kijkt ook vast wat verder. Hij zegt te hopen dat Ajax de kern van het team bijeenhoudt in de zomer.

In voorgaande jaren trokken de belangrijkste spelers in Amsterdam steeds naar het buitenland. Luis Suárez vertrok in januari 2011 naar Liverpool en enkele maanden later ging Maarten Stekelenburg naar AS Roma. In de zomer van 2012 verlieten Jan Vertonghen en Gregory van der Wiel de club en vorig jaar kozen ook Toby Alderweireld en Christian Eriksen voor een avontuur elders. Cillessen hoopt dat Ajax nu ongeschonden uit de zomer komt.

“Als wij met een vaste kern kunnen gaan spelen, kunnen er heel mooie dingen gebeuren volgend seizoen. Als we iedereen bij elkaar houden, hebben we de patronen er sneller in zitten. Dan kunnen we ook vroeg in het seizoen de eredivisiewedstrijden eerder beslissen en de energie die we dan sparen, kunnen we Europees weer goed gebruiken”, zegt de keeper tegen NUsport. Hij heeft het idee dat de meeste spelers inmiddels wel vervangbaar zijn.

Siem de Jong en Niklas Moisander ontbraken zondag in de kraker tegen FC Twente, die in een 3-0 zege eindigde. Het gemis brak Ajax echter niet op. “We zagen nu tegen FC Twente weer dat we Stefano Denswil makkelijk op die plek neer kunnen zetten. In plaats van De Jong hebben we nog Kolbeinn Sigthórsson en Viktor Fischer is straks ook weer fit”, stipt Cillessen aan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts