There are no ads, please add some


Jong Ajax krijgt pak slaag van Willem II

Jong Ajax is zondagmiddag hard onderuit gegaan op bezoek bij Willem II. De jonge Ajacieden kwamen weliswaar nog op voorsprong, maar keken nog voor rust tegen een 4-1 achterstand aan. Uiteindelijk verloor Jong Ajax met 7-1.

Na zeven minuten spelen werd de score geopend in de Koning Willem II Stadion. Tobias Sana zorgde ervoor dat een vrije trap om werd gezet in een doelpunt. Daarna wilden beide ploegen een strafschop wegens hands, maar beide teams hoefden daar niet op te rekenen. Na achttien minuten spelen werd de gelijkmaker gemaakt. Ditmaal scoorde Roy Boymans uit een vrije trap.

Daarna was het tijd voor een hattrick van Bruno Andrade. De aanvaller scoorde in de 24ste minuut de 2-1, mocht vervolgens in de 31ste minuut de 3-1 maken en zorgde op slag voor rust voor de 4-1. Met die stand werd er gerust. Na rust verzorgde Terell Ondaan de 5-1 en werd in de 76ste minuut ook nog eens de 6-1 gemaakt door Boymans. De eindstand werd bepaald door Ali Messoaud, namelijk 7-1.

‘Wij zijn keihard afgedroogd’, laat trainer Alfons Groenendijk weten. ‘Dat vind ik ontzettend jammer en onnodig want we waren bezig aan een goede reeks’, klinkt een teleurgestelde trainer in een reactie op Ajax.nl na de fikse nederlaag. Groenendijk zag zijn team met name fysiek en mentaal overlopen worden door de Tilburgers. ‘Fysiek kwamen we tekort. Bij corners en verre inworpen werd Willem II iedere keer gevaarlijk. Maar ook mentaal kwamen we tekort. We vochten niet als team.’

Willem II-Jong Ajax 7-1 (4-1)
7. Tobias Sana 0-1
18. Roy Boymans 1-1
24. Bruno Andrade 2-1
31. Bruno Andrade 3-1
45. Bruno Andrade 4-1
54. Terell Ondaan 5-1
76. Roy Boymans 6-1
78. Ali Messoaud 7-1

Tekst: Soccernews

Gerelateerde posts