There are no ads, please add some


Effectief Ajax neemt voorschot op 33e landstitel

Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan, maar Amsterdam mag zich alvast opmaken voor een nieuw kampioensfeest. Ajax sloeg zondagmiddag een rechtstreekse aanval van concurrent FC Twente af en won afgetekend met 3-0. Zo eenvoudig als de cijfers doen vermoeden ging het overigens niet: tot aan de openingstreffer van Stefano Denswil hadden de bezoekers de beste kansen en ook daarna waren de Enschedeërs lange tijd de bovenliggende partij. Met de overwinning verlengt Ajax de ongeslagen reeks in de competitie tot zeventien duels.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

De spelers van FC Twente zullen de beelden van de duels tussen Ajax en Red Bull Salzburg goed hebben bestudeerd, want het pressievoetbal van de gasten uit Enschede deed veel denken aan de wijze waarop de Oostenrijkers zo succesvol waren in Amsterdam. Ajax was zichtbaar verrast en mocht van geluk spreken dat het na twintig minuten niet tegen een achterstand aankeek. Eerst twijfelde Luc Castaignos te lang terwijl hij vrij baan had richting het doel van Jasper Cillessen, en een minuut of tien later maakte Felipe Gutiérrez de verkeerde keuze, waardoor wederom een grote kans verloren ging. Youness Mokhtar had daarvoor al voor de nodige dreiging gezorgd, maar ook zijn voorzet miste de juiste richting.

Ajax kwam lange tijd niet verder dan een schot van Ricardo Kishna, die van dichtbij de benen van Nick Marsman raakte. Toch was het de thuisploeg die na een half uur spelen de leiding nam. Nadat Robbert Schilder aan de overkant wederom een Twentse mogelijkheid verkwanselde, kopte Stefano Denswil raak uit een vrije trap. Ook daarna waren de beste kansen weer voor FC Twente: Mokthar mikte na een fijne steekpass van Gutiérrez op de buitenkant van de paal en Castaignos knalde in de slotfase van de eerste helft hard over. Zijn druistige inzet schampte daarbij nog wel de bovenkant van de kruising.

Aan het spelbeeld veranderde ook na de pauze weinig. Twente zette druk en leek in de buurt van de gelijkmaker, maar liet zich na een afgeslagen aanval beetnemen. Bojan lanceerde na een uur spelen Van Rhijn, die mee opstoomde en de bal panklaar legde voor de meegelopen Lasse Schöne. De Deen hoefde niet veel meer te doen dan zijn voet tegen de bal zetten. Na die treffer viel er iets van de thuisploeg af. Ajax ging door en was een tweetal minuten na de 2-0 dicht bij een derde, ware het niet dat Daley Blind net tekort kwam om een heerlijke pass van Bojan te verzilveren. Marsman kon nog net ingrijpen.

Kort daarop was het alsnog raak. Wederom counterde Ajax snel en wederom was het Van Rhijn die aan de basis stond van het doelpunt. Dit keer vond de rechtsback Davy Klaassen, die het overzicht behield en Bojan op de rand van de zestien vrijspeelde. De Spanjaard toonde zijn klasse en mikte de bal op fraaie wijze buiten bereik van Marsman in de bovenhoek. Daarmee was de wedstrijd definitief gelopen. Het geloof bij FC Twente ebde weg, waardoor Ajax de ruime voorsprong zonder al te veel problemen kon verdedigen en de ruime voorsprong eenvoudig over de eindstreep trok.

Ajax-FC Twente 3-0 (1-0)
29. Stefano Denswil 1-0
58. Lasse Schöne 2-0
65. Bojan Krkic 3-0

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 51117

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Nicolai Boilesen (70. Christian Poulsen), Stefano Denswil, Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Thulani Serero, Daley Blind, Davy Klaassen, Ricardo Kishna (62. Kolbeinn Sigthorsson), Bojan Krkic (79. Lerin Duarte), Lasse Schöne

Opstelling FC Twente:
Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Ebecilio, Tadic, Gutierrez (’71 Brama), Promes (’81 Corona), Castaignos (’70 Borven), Mokhtar

Gerelateerde posts