There are no ads, please add some


Honderd keer de volle buit voor De Boer

Ajax plaatste zich gisteren (donderdag) dankzij een 1-0 zege in Alkmaar voor de finale van de KNVB beker. Voor Frank de Boer was deze overwinning extra speciaal. Ajax won namelijk voor de honderdste keer een officiële wedstrijd onder zijn leiding

De eerste wedstrijd onder De Boer was op 8 december 2010, nadat hij Martin Jol had opgevolgd. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij AC Milan met 2-0 dankzij doelpunten van Demy de Zeeuw en Toby Alderweireld.

Nog geen half jaar later veroverde Ajax onder de Boer het lang gekoesterde dertigste landskampioenschap. In een allesbeslissend kampioensduel wonnen de Amsterdammers op 15 mei 2011 met 3-1 van FC Twente. In de aanloop naar de honderdste zege noemde de coach dat de mooiste overwinning van de honderd.

“Ga maar na: mijn eerste kampioenschap als coach, de derde ster, mijn verjaardag en een fantastische sfeer in het stadion. Dat zijn toch wel leuke dingen”, aldus De Boer op de clubwebsite, die met Ajax op weg lijkt naar zijn vierde titel op rij. Verder won hij eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

In de Eredivisie staat de teller nu op 75 zeges, in de KNVB beker op 14, in de Champions League op 6, in de Europa League op 4 en in de Johan Cruijff Schaal op 1. De grootste overwinning was een zesklapper tegen Heracles Almelo (2010) en Go Ahead Eagles (2013). De grootste nederlaag was dit seizoen tegen FC Barcelona in de Champions League: 4-0.

Tekst: Elfvoetbal

Gerelateerde posts