Vermeer: ‘Vanavond ben ik de held, ik heb gedaan wat ik moest doen’

Ajax bereikt koste van AZ (0-1) de finale van de KNVB-beker en mag daar Kenneth Vermeer voor bedanken. De doelman keerde een strafschop en hield de ploeg van Frank de Boer vaker op de been in het AFAS Stadion. De geboren Amsterdammer moet in de Eredivisie voorrang verlenen aan Jasper Cillessen, maar mag in de bekercompetitie wel opdraven. De 28-jarige Vermeer greep dan ook zijn kans: “Vanavond ben ik de held”, gaf hij toe in gesprek met Veronica. “Wat ik moest doen, heb ik goed gedaan. Ik ben tevreden en blij dat we de finale hebben gehaald, die willen we ook winnen.”

‘Vermeer was de absolute man van de wedstrijd. Dat lijkt me duidelijk’, loofde ook Frank de Boer zijn keeper: ‘Gudmundsson pakt ie ook fantastisch, dat schot was contra en dat is ongelofelijk moeilijk voor een keeper. Hij heeft de wedstrijd voor ons gewonnen.’

Bondscoach Louis van Gaal zat op de tribune in Alkmaar; hij noemde Vermeer onlangs nog de keeper die ‘het beste in zijn profielschets past’. “Hij heeft tegen mij gezegd dat ze mij blijven volgen”, vervolgt Vermeer. “Daar moet ik het mee doen. De kans is klein dat ik meega naar het WK, maar je moet het op de momenten die je krijgt gewoon laten zien.” Vermeer lijkt evenwel wedstrijdritme te ontberen om het doel van Oranje te ‘kunnen’ verdedigen in Brazilië.

De viervoudig international speelde dit seizoen bijvoorbeeld pas negen duels in de Eredivisie. Na een serie fouten werd hij in september gepasseerd door Frank de Boer: “Daar ben ik niet boos over, ik heb een mindere fase gehad en blijf positief. Ik ben er niet blij mee, maar Cillessen heeft het ook goed gedaan en het is aan mij om mijn plek terug te krijgen. Ik wil volgend seizoen wel minuten maken. En anders is het ergens anders wel, maar zover kijken we nog niet”, besluit Vermeer.


Kenneth Vermeer was tegen AZ de grote man aan Ajax zijde


Tekst: Voetbalzone

Related posts