AZ wil profiteren van mindere fase van Ajax: ‘Hopelijk gaan we daar gebruik van maken’

Het kostte meer moeite dan nodig was geweest, maar AZ kende zondag een goede generale repetitie voor het treffen met Ajax van aankomende donderdag. De Alkmaarders proberen net als vorig jaar ten koste van de recordkampioen de finale van het nationale bekertoernooi te bereiken en Simon Poulsen, die de laatste tijd steeds beter in vorm komt, heeft zin in de derby.

De zege op PEC Zwolle voelde goed, maar Poulsen keek na afloop toch vooral uit naar de volgende wedstrijd. “Donderdag wacht in Alkmaar de wedstrijd van het jaar”, zei de Deen op de website van AZ. “Bij de spelersgroep en de supporters leeft het heel erg. Het geeft ons enorm veel motivatie dat AZ opnieuw de bekerfinale kan bereiken.”

“Bij ons is het niveau groeiende; we spelen echt als een team”, meende Poulsen. “Ajax zit in een mindere fase waarin ze twee keer gelijk speelden. Hopelijk gaan we daar gebruik van maken.” In tegenstelling tot AZ kwam Ajax dit weekend niet in actie: vanwege de politie-inzet rondom de nucleaire top werd het duel met RKC Waalwijk verplaatst.

Tekst: Voetbalzone

Related posts