Borst: ‘Jeugdopleiding Ajax is bijna allemaal import’

De jeugdopleiding van Ajax wordt gezien als een van de beste opleidingen van Nederland, maar daar kan Hugo Borst zich niet in vinden. De analyticus en journalist wijst op de jeugdspelers die door de Amsterdammers gekocht worden: volgens Borst is het aantal zelfopgeleide spelers niet hoog.

“Ajax koopt heel veel jongetjes van vijftien, zestien en zeventien jaar uit het buitenland. Ja, hallo, dat is geen opleiden. Dat is hooguit goed opkopen. Talentjes die op hun zevende naar Ajax komen, en ten slotte doorbreken zijn dun gezaaid. Het is bijna allemaal import”, laat Borst in een groot interview met Nieuwe Revu weten.

Borst is meer onder de indruk van de jeugdopleiding van feyenoord. Die staat er volgens hem ‘veel beter voor’. Borst wijst op clubicoon Wim Jansen, die volgens hem bijna elke dag op varkenoord is. “Die weet van elk jeugdspelertje de sterke en zwakke punten, zijn sociale achtergrond, zijn karakter en noem maar op. Hoe dat bij Ajax gesteld is, daar heeft Johan Cruijff geen flauw benul van.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts