Kishna: ‘Ik snap dat ik word vergeleken met Van Persie’

Ricardo Kishna is 19 jaar oud en staat de laatste weken in de basis bij Ajax. In de klassieker, zijn eerste basisplaats, was hij direct van waarde met een assist. Maar hij wil meer.

De nieuwe smaakmaker van Ajax wordt vaak vergeleken met Robin van Persie in zijn tijd bij feyenoord. “Qua spel word ik met hem vergeleken, net zoals ik soms hoor dat ik iets weg heb van Angel Di Maria. Geweldige spelers, die zo sterk zijn aan de bal en altijd iets onvoorspelbaars in hun spel hebben”, zegt hij in VI.

Hoewel hij de vergelijkingen snapt, is er volgens Kishna wel één groot verschil. “Zij hebben zich al jaren laten zien op het allerhoogste niveau, ik nog niet.”
Nog niet, maar als het aan Kishna ligt komt daar snel verandering in. Hij droomt van eenzelfde toekomst. “Ieder mens moet dromen hebben en elke topsporter een doel. Dat van mij is om de beste speler ter wereld te worden. Daar doe ik niet geheimzinnig over.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts