Overmars: ‘Als je 17, 18 bent, moet je niet een te groot verwachtingspatroon creëren’

Marc Overmars is blij dat Ajax erin geslaagd is om Richairo Zivkovic naar Ajax te halen. De zeventienjarige spits van FC Groningen tekende maandag een driejarig contract in de Amsterdam Arena.

“Hij kan doelpunten maken, maar nu komt de volgende stap”, zegt de directeur voetbalzaken tegen Ajax TV. “Hij is jong, komt bij een grote club en er komt een belangrijke fase aan in zijn carrière. Volgend seizoen begint het misschien pas echt voor hem.”

“Je moet hem de tijd geven, dat is misschien wel het belangrijkste. Als je 17, 18 jaar bent, moet je niet een te groot verwachtingspatroon creëren”, aldus Overmars. Zivkovic denkt daar zelf anders over. De jongeling liet na zijn contractondertekening weten dat hij de volgende topscorer van Ajax wordt.

Tekst: Soccernews

Related posts