De Jong enkele weken uitgeschakeld met scheur in hamstring

Siem de Jong kan Ajax voorlopig niet van dienst zijn. De aanvaller viel zondag in de uitwedstrijd bij NAC Breda uit met een hamstringblessure en heeft zich maandagochtend laten onderzoeken in het ziekenhuis. Bij dit onderzoek is een scheurtje geconstateerd in de rechter hamstring, waardoor De Jong de komende weken niet inzetbaar zal zijn.

Het is nog niet bekend hoelang De Jong precies zal moeten toekijken: over twee weken wordt de kwetsuur opnieuw onderzocht. De eerstvolgende topwedstrijden, in de halve finale van de beker tegen AZ en in de competitie tegen FC Twente, gaan in ieder geval sowieso aan hem voorbij. Ajax speelt de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op 3 mei, thuis tegen NEC.

Voor De Jong betekent dit al zijn derde hamstringblessure van het seizoen, terwijl hij ook al een tijdje moest toekijken wegens een ingeklapte long. De aanvoerder van Ajax hoopt in de zomer een transfer te kunnen maken, maar de vraag is of er clubs zijn met belangstelling. Door zijn nieuwe kwetsuur lijkt De Jong ook een plek in de Nederlandse WK-selectie te kunnen vergeten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts