Ajax heeft Zivkovic binnen: Contract voor drie jaar

Richairo Zivkovic (17) speelt komend seizoen definitief voor Ajax. Nadat Ajax eerder al overeenstemming met FC Groningen bereikte over de transfersom van circa 2,5 miljoen euro en tien procent bij doorverkoop, kwam ook de speler zelf tot een (mondeling) akkoord. Zivkovic tekent voor drie jaar.

Als de juristen, die zich nu nog over de contracten buigen, deze week groen licht geven, zullen FC Groningen en Ajax middels een persbericht wereldkundig maken, dat de talentvolle spits de overstap maakt van het noorden naar Amsterdam. Op verzoek van de Groningers werd de afronding van de transfer over FC Groningen-feyenoord heen getild.

Frank de Boer, die al een persoonlijk onderhoud met Zivkovic had, liet vooruitlopend op het definitieve nieuws al zijn licht schijnen over de komst van de aanvaller. “Ik denk dat hij een goede speler voor Ajax is, zeker met het oog op de toekomst”, aldus de trainer. “Zivkovic heeft ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat eredivisie-ervaring en de kwaliteiten om een goede spits te worden. En ik denk dat hij bij ons weer stappen kan maken. Dennis Bergkamp kan hem instrueren en beter maken.”

Tekst: Telesport

Related posts