Lukoki: ‘Als ik scoor tegen Ajax zal ik wel ingetogen juichen, niet te gek doen’

Ajax won eerder dit seizoen ternauwernood met 1-2 bij SC Cambuur-Leeuwarden en zondag staan beide ploegen in Amsterdam opnieuw tegenover elkaar. Voor Jody Lukoki is het een speciale ontmoeting: de aanvaller wordt door Cambuur gehuurd van Ajax. Hij hoopt zijn eigenlijke werkgever pijn te doen.

“Ik hoop dat ik scoor”, vertelt Lukoki voor de camera van Cambuur TV. “Ik weet nog niet wat ik ga doen als dat lukt. Ik denk dat ik gewoon ingetogen ga juichen, niet te gek doen.” De buitenspeler verdedigt inmiddels zeven maanden de clubkleuren van Cambuur en dat bevalt goed, geeft hij aan. “Ik vind Cambuur een geweldige club en ik heb het prima naar mijn zin. Van de trainers en de spelers krijg ik veel vertrouwen”, aldus Lukoki.

Trainer Dwight Lodeweges voorziet een zwaar duel, maar geeft zich niet bij voorbaat gewonnen tegen de koploper. “Het wordt een hele klus. De competitie is bijna beslist. Ajax is een goede ploeg. Voor Cambuur is Ajax altijd een lastige tegenstander. Maar we gaan er heen om onze huid duur te verkopen.” Cambuur staat op de elfde plek in de Eredivisie.

Tekst: Soccernews

Related posts