Bojan koos bewust voor ‘grote club’ Ajax

FC Barcelona-huurling Bojan Krkic koos in de zomer bewust voor Ajax, omdat hij aan spelen wilde toekomen. “Het liefst bij een grote club.” In Barcelona werd Bojan vooral klaargestoomd voor het zogenaamde tiki-taka-voetbal dat de Catalaanse club al jaren speelt.

“In al die jaren voordat ik bij het eerste elftal kwam, heb ik nooit echt gedroomd van mijn debuut in Camp Nou. Dat werd ook voortdurend benadrukt door de trainers: als jeugdspeler van Barcelona moet je je concentreren op het perfectioneren van je techniek en je andere kwaliteiten, op de pure schoonheid van het spel en boven alles: genieten. Daar ben je kind voor. Als je dat doet, komt die laatste stap vaak vanzelf wel”.

Bojan maakte zijn debuut in 2007. “Ik heb meer dan honderd wedstrijden voor Barcelona achter mijn naam, maar mijn debuut is iets wat ik nooit zal vergeten. En dat geldt bijvoorbeeld ook voor het moment dat ik als klein jongetje bij de club kwam en tijdens mijn eerste dag voor het eerst dat blauw-rode shirt over mijn hoofd trok. Dat gevoel! Dat was een sensatie. Dat zal ik nooit kwijtraken, zoals FC Barcelona altijd in mij zal zitten.”

Inmiddels is de Spanjaard gesetteld in Amsterdam. “Het leven is hier heel prettig. Ik vond het gemakkelijk om hier te aarden, al kun je je dat misschien moeilijk voorstellen als je redeneert dat ik het klimaat van Barcelona gewend ben”, vervolgt Bojan, die bewust voor Ajax koos. “Ik wilde aan voetballen toekomen en het liefst bij een grote club, om me verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te groeien. Je moet niet vergeten dat ik nog altijd pas 23 ben, ik kan nog een hoop bijleren. En dat kan hier bij Ajax. Het is een club die ik altijd al een beetje gevolgd heb.”


Bojan kopt Ajax op voorsprong in de bekerwedstrijd tegen feyenoord


Tekst: Elfvoetbal

Related posts